Μετάβαση στο περιεχόμενο


Η αρθρίτιδα σημαίνει απλά την φλεγμονή των αρθρώσεων.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι αρθρίτιδας - οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η οστεοαρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από τον εκφυλισμό του αρθριτικού χόνδρου, υπερτροφία του κόκκαλου στα περιθώρια και τις αλλαγές στις αρθρικές μεμβράνες. Αυτός είναι ο τύπος αρθρίτιδας όπου ο χόνδρος καταπονεί τις ενώσεις και οδηγεί στον πόνο, την αδυναμία και τις παραμορφώσεις των ενώσεων.
Γι’αυτό η οστεοαρθρίτιδα είναι επίσης γνωστή ως εκφυλιστική αρθρίτιδα ή εκφυλιστική κοινή ασθένεια. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα, εντούτοις, είναι μια φλεγμονώδης ασθένεια που προκαλείται πιθανά από μια μπερδεμένη επίθεση ανοσοποιητικών συστημάτων στις αρθρώσεις (μια αυτοάνοση αναταραχή). Είναι γνωστή περισσότερο για τις καυτές, πρησμένες, επίπονες αρθρώσεις με το περιορισμένο εύρος κίνησης.


Και οι δύο τύποι αρθριτίδων είναι κοινά προβλήματα για πολλούς Έλληνες, ειδικά από 50 χρονών και πάνω. Όχι μόνο παρεμποδίζει τις καθημερινές λειτουργίες μόλις εμφανιστεί , αλλά επιδεινώνεται σταδιακά καθώς κάποιος γερνά. Δυστυχώς, η αρθρίτιδα καταλήγει σε σοβαρή εξασθένηση και την παραμόρφωση. Παρόλο που η αρθρίτιδα έχει επιπτώσεις σε τόσο πολλούς ανθρώπους υπάρχουν πολύ λίγες αποτελεσματικές θεραπείες για αυτή. Στο μεγαλύτερο μέρος των πασχόντων δίνονται αντιφλεγμονώδη φάρμακα.


Όταν αυτά δεν λειτουργούν, η χειρουργική επέμβαση και η αντικατάσταση αρθρώσεων είναι η επόμενη επιλογή. Για αυτούς που υποφέρουν από την αρθρίτιδα προσφέρεται  περιορισμένη βοήθεια με τα συμπτώματα, και πολύ λίγες θεραπείες για να σταματήσουν την πρόοδο της ασθένειας.


Η επίδραση του βελονισμού στην αρθρίτιδα
.

Ο βελονισμός μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία αίματος στις αρθρώσεις, βελτιώνοντας έτσι την κυκλοφορία του ασβεστίου, βοηθώντας την αποβολή των επιβλαβών στοιχείων. Μπορεί επίσης να αυξήσει την παραγωγή του αρθρικού υγρού για να κρατήσει τις ενώσεις καλύτερα λαδωμένες. Επιπλέον μειώνει την φλεγμονή και τη διόγκωση καθώς σταματά τον πόνο.

Αυτά τα καλά τεκμηριωμένα αποτελέσματα του βελονισμού είναι αυτά που του επιτρέπουν να χειριστεί και τους δύο τύπους αρθρίτιδων. Οι θεραπείες βελονισμού μπορούν επομένως να αποβάλουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και να επιβραδύνουν την πρόοδο της ασθένειας. Και είναι σε θέση να το κάνει αυτό χωρίς οποιεσδήποτε από τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες που συνδέονται με τα περισσότερα αντιφλεγμονώδη φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αρθρίτιδα
.

Κατά την εξέταση του βελονισμού για την θεραπεία της αρθρίτιδας υπάρχουν μερικές σημαντικές εκτιμήσεις που λαμβάνονται υπόψη. Τα γρηγορότερα αποτελέσματα φαίνονται στους ασθενείς με μια σχετικά σύντομη ιστορία καθενός τύπου αρθρίτιδας. Εκείνοι με τις χρόνιες περιπτώσεις 10 ή περισσότερων ετών με την αρθρίτιδα θα χρειαστούν 8 έως 10 συνεδρίες βελονισμού για να παρατηρήσουν μια θετική αλλαγή στην κατάστασή τους.


Όσο περισσότερο ένα άτομο έχει την αρθρίτιδα, τόσο περισσότερο χρόνο μπορεί να του πάρει για να αποβάλει τα συμπτώματα. Ενώ ο βελονισμός δεν μπορεί να αντιστρέψει οποιαδήποτε παραμόρφωση της ένωσης που έχει εμφανιστεί ήδη, μπορεί να επιβραδύνει και να σταματήσει την περαιτέρω καταστροφή και τα πρόσθετα αρνητικά συμπτώματα. Συνδυάζεται συνήθως με την κινεζική βοτανική ιατρική για να ενισχυθούν τα αποτελέσματα.


Με τα βότανα, ο βελονισμός προσφέρει στους πάσχοντες από αρθρίτιδα μια μόνιμη και αποτελεσματική επιλογή για να μειώσει τα συμπτώματα που προσκρούουν αρνητικά στις ζωές τους και σταματά την επιδείνωση της ασθένειας.

...επιστροφή
Επιστροφή στο περιεχόμενο