Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καρκίνος και Κινέζικη Ιατρική

Οι εμφανίσεις του καρκίνου είναι καλά τεκμηριωμένες σε όλη την ιστορία της κινεζικής ιατρικής. Τα σχέδια και οι περιγραφές των όγκων έχουν εμφανιστεί σε μερικές από τις αρχαιότερες κινεζικές ιατρικές γραφές. Ακόμα «ο καρκίνος» ο ίδιος δεν είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική.

Αυτό γιατί η κινεζική ιατρική θεωρεί τον καρκίνο ως αποτέλεσμα διαφορετικών καταστάσεων, παρά ως μια ενιαία ασθένεια. Λόγω της ολιστικής φύσης της, η κινεζική ιατρική εξετάζει όλους τους παράγοντες που μπορεί να συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ασθένειας στο άτομο που εντοπίζεται με τον καρκίνο.

Το οικογενειακό ιστορικό, η έκθεση σε τοξίνες, η γενική δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος, το πεπτικό σύστημα και η συναισθηματική ευημερία ενημερώνουν τους βελονιστές για τους διάφορους παράγοντες που συνέβαλαν στο σχηματισμό της ασθένειας κατά πρώτο λόγο και πώς να βοηθήσουν τους ασθενείς να τους υπερνικήσουν.


Η κινεζική ιατρική δεν πρέπει να θεωρηθεί πανάκεια  για τον καρκίνο. Πολλοί ασθενείς επιδιώκουν τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας με την ελπίδα της εύρεσης μιας θεραπείας. Αντ' αυτού, η κινεζική ιατρική βοηθά να υποστηρίξει τη φυσική ασυλία του σώματος, την έμφυτη δύναμη και τις ομοιοστατικές ικανότητές της, αναπαράγοντας και αποκαθιστώντας τη ζημία που γίνεται από τον ίδιο τον καρκίνο.


Είναι επίσης μια εξαιρετικά πολύτιμη θεραπεία συμπληρωματική στη χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία. Πολλοί ασθενείς αναζητούν στο βελονισμό και την κινεζική ιατρική βοήθεια στη ναυτία και τον εμετό μετά τη χημειοθεραπεία, την κούραση, τη δυσκοιλιότητα και πολλές άλλες παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της ακτινοβολίας.


Αυτήν την περίοδο, ο βελονισμός συστήνεται ως συμπληρωματική θεραπεία σε διάφορα νοσοκομεία και κέντρα καρκίνου στις ΗΠΑ. Ο βελονισμός λειτουργεί από κοινού με τη συμβατική θεραπεία του καρκίνου και καλύτερα να χρησιμοποιηθεί για να βελτιστοποιήσει την υγεία σας και κατά τη διάρκεια και μετά από της χημειοθεραπείας
.

...επιστροφή
Επιστροφή στο περιεχόμενο