Μετάβαση στο περιεχόμενο


Δυσπεψία

Ο καθένας δοκιμάζει προβλήματα δυσπεψίας κάποτε και πολλοί άνθρωποι το δοκιμάζουν τακτικά.

Στις μέρες μας η πλούσια σε λίπη διατροφή οι μεγάλες σε μέγεθος μερίδες και το stress δημιουργούν τις καταστάσεις για μια τέτοια εκδήλωση. Εάν τρώμε με αυτόν τον τρόπο επανειλημμένα, σοβαρότερες ασθένειες  αναπτύσσονται εκτός φούσκωμα ή συναίσθημα δυσπεψίας.

Η χρόνια καούρα και όξινο reflux, η δυσκοιλιότητα, το σύνδρομο ευερέθιστων εντέρων και οι αλλεργίες τροφίμων έχουν γίνει πολύ κοινές. Αυτά τα χωνευτικά συμπτώματα μπορούν να μας εξαθλιώσουν και να μας στερήσουν εντελώς από την προηγούμενη απόλαυση του φαγητού και ενισχύουν την ταοϊστική παροιμία, «μετριοπάθεια είναι το κλειδί στη μακροζωία.»

Ενώ καταπολεμάμε τα συμπτώματα με την βομβαρδίζοντας τον οργανισμό μας με την αντίστοιχη φαρμακευτική θεραπεία, συχνά υπάρχουν σοβαρότεροι ελλοχεύοντες μηχανισμοί που μας θέτουν σε κίνδυνο. Ένα στομάχι μπορεί με συνέπεια να παραγάγει πάρα πολύ οξύ, κινητικότητα της πεπτικής οδού μπορεί να γίνει χρόνια και να παράγει υπερβολικό οξύ ή λιγότερο και ο πόνος από τις μη αναγνωρίσιμες πηγές μπορεί να είναι δύσκολο να ανακουφιστεί.

  • Ορισμένα σημεία βελονισμού έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να αλλάξουν την όξινη έκκριση, να υποκινήσουν τη συστολή μυών ΓΠ, να προκαλέσουν τη χαλάρωση μυών ΓΠ και να εμποδίσουν τη γαστρική όξινη έκκριση μέσω της somatosympathetic διάβασης που καθιστά το βελονισμό ευεργετικό στη θεραπεία GERD, τη λειτουργική δυσπεψία, IBSκαι τα γενικά συμπτώματα ΓΠ.


  • Στην κλινική πρακτική, οι χωνευτικές αναταραχές αποκρίνονται πολύ καλά στο βελονισμό και όταν συνδυάζονται με τις τροποποιήσεις διατροφής και τρόπου ζωής οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δοκιμάσουν μια μόνιμη, ελεύθερη από φάρμακα ανακούφιση των συμπτωμάτων τους. Η κινεζική βοτανική ιατρική χρησιμοποιείται μερικές φορές για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να ανακουφίσει ορισμένους καταστάσεις.


  • TakahashiΤ. περιοδικό της γαστρεντερολογίας. 2006 Μάιος 41 (5): 408-17. Βελονισμός για τις λειτουργικές γαστρεντερικές αναταραχές.


...επιστροφή
Επιστροφή στο περιεχόμενο