Μετάβαση στο περιεχόμενο


Eμμηνόπαυση

Δυστυχώς η εμμηνόπαυση έχει κερδίσει τη δημοτικότητα στα μέσα ως σημάδι της πρόωρης γήρανσης των γυναικών. Συμπτώματα που κυμαίνονται από την απότομη εναλλαγή της διάθεσης ως τις εξάψεις.

Η ταλαιπωρία μπορεί να αναγκάσει πολλές γυναίκες να ξεχάσουνε ότι είμαστε ένα θαυμάσιο και προσαρμοστικό είδος, συνεχώς μεταβαλλόμενο σε σχέση με την ηλικία του σώματός μας, το περιβάλλον και τον εξελικτικό σκοπό.
Τα έτη εμμηνόπαυσης και πριν, η ηλικία 40-55 για πολλές, είναι τα έτη όταν κάνουν οι γυναίκες το σημάδι τους στις πολλαπλές πτυχές της ζωής τους. Η αυτοπεποίθηση είναι υψηλότερη, πολλές βλέπουν τα προηγμένα επιτεύγματα επαγγελματικά και οι γυναίκες αισθάνονται γενικά δημιουργικότερες και πεινασμένες για μια παραγωγική ζωή.


Οι φυσικές παρενέργειες της εμμηνόπαυσης δεν πρέπει να εμποδίσουν την κανονική εξέλιξη της φυσιολογικής ζωής μιας ζωντανής – ζωηρής γυναίκας.
Οι περισσότερες εξοικειώνονται με τα πλεονεκτήματα - και - μειονεκτήματα της θεραπείας αντικατάστασης ορμονών. Ενώ μπορούν να συμπληρώσουν τις ορμόνες και να ανακουφίσουν μερικά συμπτώματα, HRT μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνων τύπων οιστρογόνου όπως το στήθος και ωοθηκικός.


Ο Παραδοσιακός Ιατρικός Βελονισμός έχει πολλά να προσφέρει όπως ανακούφιση τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όπως αυτό το προσφέρει εδώ και χιλιάδες έτη.


Πώς η κινεζική ιατρική βοηθά τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δυτικών και ανατολικών προσεγγίσεων στην εμμηνόπαυση είναι ότι στην κινεζική ιατρική δεν έχουμε το ένα κυβερνώντας τη διάγνωση `menopause'. Δεν υπάρχει ως κατηγορία ασθενειών. Αντ' αυτού το βλέπουμε ως ορμονική μετατόπιση και θεραπεύουμε τη γυναίκα σύμφωνα με τα συμπτώματά της χωριστά
.

Αυτό επιτρέπει στον βελονιστή να θεραπεύσει μια γυναίκα πολύ συγκεκριμένα για το ιδιαίτερο σχέδιο συμπτωμάτων της. Εάν 5 γυναίκες παραπονιούνται για την αϋπνία και τις εξάψεις, είναι δυνατό ότι μπορούν να υπάρξουν 5 διαφορετικές θεραπείες που δίνονται επειδή κάθε σύμπτωμα εξετάζεται στα πλαίσια της γενικής υγείας της γυναίκας και επίσης επειδή η αϋπνία και οι εξάψεις είναι ονόματα, όχι περιγραφές αυτών που συμβαίνουν.


Η αϋπνία για ένα άτομο μπορεί να σημάνει ότι δεν μπορεί ακριβώς να πέσει να κοιμηθεί αλλά σε κάποιο άλλο που μπορεί να σημάνει ότι αυτή πέφτει να κοιμηθεί εύκολα αλλά ξυπνά συχνά και στριφογυρνά στο κρεβάτι όλη τη νύχτα. Επιπλέον οι εξάψεις σε ένα άτομο μπορούν να σημάνουν ένα κύμα της θερμότητας αλλά σε άλλο μπορεί να είναι ένα κύμα της θερμότητας στα πέλματα των ποδιών που συνοδεύονται με τον ιδρώτα.


Αυτές οι λεπτές αποχρώσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές στη διάγνωση και τις επόμενες στρατηγικές θεραπείας που χρησιμοποιούμε με το βελονισμό.


Μόλις συζητήσετε λεπτομερώς τα συμπτώματά σας, ο βελονιστής σας θα δημιουργήσει ένα σχέδιο συνεδρίας για σας.
Μερικές γυναίκες ανταποκρίνονται γρήγορα ακριβώς σε έναν μήνα της θεραπείας ,άλλες μπορεί να έχουνε την ανάγκη να συνεχίσουν για αρκετούς μήνες. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε τη μεγάλη προσοχή με τον αποδοτικότερο τρόπο μπορούμε έτσι ώστε να μπορείτε να επαναλάβετε τις κανονικές δραστηριότητές σας .


Υπάρχουν στοιχεία ότι η Κινεζική Ιατρική ανακουφίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;


Η ουσιαστική έρευνα δείχνει ότι ο βελονισμός είναι επιτυχής στην ανακούφιση πολλών συμπτωμάτων όπως οι εξάψεις, η εναλλαγή διάθεσης και η αϋπνία. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει εγκρίνει το βελονισμό ως ασφαλή θεραπεία για την εμμηνόπαυση και βοηθά να χρηματοδοτήσει τις κλινικές δοκιμές .


Ο Δρ Susan Cohen, D.S.N., APRN
, αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια των θεραπειών βελονισμού, οι εξάψεις μειώθηκαν κατά 35% και η αϋπνία μειώθηκε κατά 50% στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

...επιστροφή
Επιστροφή στο περιεχόμενο