Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιστορική αναδρομή στο βελονισμό
(εκεί όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση)

Ο βελονισμός έχει μια καταγραμμένη ιστορία περίπου 2.000 ετών,
αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει ασκηθεί στην Κίνα για περίπου 4.000 έτη.


Με την πάροδο του χρόνου, δεδομένου ότι διαφορετικές δυναστείες κυβέρνησαν την Κίνα, η τέχνη και η επιστήμη της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής παρέμειναν σε μορφή αρχικής ιατρικής .

Στο 19ο αιώνα, μια διχασμένη από τον πόλεμο Κίνα δέχτηκε ιεραπόστολους που έφεραν τις ιδέες της δυτικής ιατρικής στην ανατολή. Όταν ο κομμουνισμός πήρε τη δύναμη το 1949, ο βελονισμός κέρδισε νέα ορμή. Κατά την αρχή της δεκαετίας του '50, τα προηγούμενα καθιερωμένα δυτικά νοσοκομεία και κλινικές στην Κίνα άρχισαν να μελετούν το βελονισμό και την κλινική σημασία του.
Άρχισαν το βελονισμό και την κινεζική βοτανική ιατρική για να παρέχουν θεραπείες στους ασθενείς. Κατά τη διάρκεια των ετών, χιλιάδες  μελέτες έχουν καταγραφεί για τους διάφορους όρους ασθενειών από αυτά τα  νοσοκομεία και τις κλινικές σε όλη την Κίνα.

Ο βελονισμός έγινε πολύ δημοφιλής στη Βόρεια Αμερική μετά από την επίσκεψη του Προέδρου Nixon's που ανανέωσε τις σχέσεις με τους Κινέζους το 1970. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ένα μέλος του προσωπικού του χρειάστηκε εκτομή σκωληκοειδούς απόφυσης που έλαβε σε ένα κινεζικό νοσοκομείο χρησιμοποιώντας το βελονισμό ως μόνη μορφή αναισθησίας. Σύντομα, μετά από αυτήν την εντυπωσιακή αντιμετώπιση, ο Πρόεδρος Nixon βοήθησε να οργανωθεί μια πολιτισμική ανταλλαγή των ιατρών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Επιστροφή στο περιεχόμενο