Μετάβαση στο περιεχόμενο


Συχνές ερωτήσεις


Πως λειτουργεί; πονάει;

Αυτήν την περίοδο, υπάρχουν διάφορες θεωρίες ως προς τον τρόπο με τον οποίο ακριβώς ο βελονισμός λειτουργεί. Κάποτε επικρατούσε η άποψη ότι η παρεμβολή των βελόνων στα συγκεκριμένα μέρη του σώματος είχε επιπτώσεις στα νεύρα και μπορούσε να εμποδίσει τη μετάδοση σημάτων τους. Έτσι μπορούσε να εξηγηθεί γιατί ο βελονισμός μεταχειριζόταν τον πόνο τόσο καλά.

Αλλά όταν οι γιατροί χαρτογράφησαν τα σημεία βελονισμού πέρα από το γνωστό δίκτυο νεύρων διαπίστωσαν ότι υπήρξε κάποιος συσχετισμός, αλλά δεν ήταν αρκετός να εξηγήσει τα περισσότερα από τα αποτελέσματά του. Μια άλλη θεωρία δήλωσε ότι ο βελονισμός υποκινεί την απελευθέρωση ενδορφινών στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Αν και αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει ορισμένα αναλγητικά αποτελέσματα, δεν θα μπορούσε να εξηγήσει πολλά άλλα. Η πιο τρέχουσα θεωρία σκέπτεται ότι τα σημεία βελονισμού είναι πραγματικά στρατηγικοί αγωγοί των ηλεκτρομαγνητικών σημάτων σε όλο το σώμα.

Η υποκίνηση των σημείων κατά μήκος αυτών των διαβάσεων επηρεάζει τα ποσοστά νευροδιαβιβαστών και ρυθμίζει την πολικότητα των διαφορετικών μερών του σώματος. Αυτή η πιο πρόσφατη θεωρία είναι κατά πολύ περιεκτικότερη και πιο ελπιδοφόρος εξήγηση γιατί ο βελονισμός λειτουργεί στη δυτική ιατρική.

Πονάει;

Ο βελονισμός δεν είναι γενικά επίπονος.
Οι βελόνες είναι εξαιρετικά λεπτές , μίας χρήσης και εύκαμπτες.
Οι αισθήσεις που οι ασθενείς δοκιμάζουν κανονικά είναι ένας θαμπός πόνος ή ένα τσούξιμο που συνδέονται με τη μετακίνηση της ενέργειας που υποκινείται από την εισαγωγή των βελόνων.

Άν έχετε κάποια απορία ή ερώτηση, μη διστάζετε...
Επιστροφή στο περιεχόμενο