Μετάβαση στο περιεχόμενο


Ο βελονισμός είναι ασφαλής και φυσικός τρόπος θεραπείας,
πρόληψης και βελτίωσης του οργανισμού.


Πάρα πολύ λεπτές βελόνες, όσο είναι μια τρίχα τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού όπου διεγείρουνε την φυσική ίαση του οργανισμού.

Ο βελονισμός δρα στην μείωση του πόνου, στην καλή λειτουργία του οργανισμού και στην θεραπεία διαφόρων νοσημάτων και δυσλειτουργιών.
Βάση του παραδοσιακού βελονισμού υπάρχουνε 12 ενεργειακά κανάλια τα οποία ονομάζονται μεσημβρινοί. Ο κάθε μεσημβρινός συνδέετε με ένα όργανο και ο ένας μεσημβρινός επηρεάζει τον άλλο.
Η ασθένεια - δυσλειτουργία εμφανίζετε όταν παρεμποδίζετε η σωστή ροή της ενέργειας στους μεσημβρινούς . Ο βελονισμός θεραπεύει μέσο της διέγερσης και ομαλοποίησης της ροής της ενέργειας η οποία επηρεάζει την υγεία μας τόσο την σωματική όσο και την πνευματική.
Έρευνες που πραγματοποιηθήκαν για να βρούνε τον τρόπο δράσεις του βελονισμού δείξανε ότι ο βελονισμός μέσο της επιρροής στο κεντρικό και περιφερειακό νευρικού συστήματος επιτυγχάνει την ρύθμιση και ίαση.
Περαιτέρω έρευνες αποδείξανε ότι ο βελονισμός διεγείρει την έκκληση ενδορφινών οι οποίες καταπραΰνουνε τον πόνο. Το ίδιο έχουνε αποδείξει οι έρευνες ότι ο βελονισμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει το κυκλοφοριακό, μειώνει τον μυϊκό σπασμό, αυξάνει την λειτουργικότητα τον αρθρώσεων .
Σε χώρες όπως την Κίνα και την Ιαπωνία, όπου κατοικεί περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης, ο βελονισμός ήτανε ο πρωταρχικός τρόπος θεραπείας για χιλιάδες χρόνια.


Μια θεραπεία χωρίς παρενέργειες και ανεπιθύμητες ενέργειες χωρίς φάρμακα.

Η Washington Post αναφέρει σε άρθρο της ότι το 1994 περίπου 15 εκατομμύρια Αμερικανοί θεραπευτήκανε με τον Ιατρικό βελονισμό για διάφορες ασθένειες από τον χρόνιο πόνο, ατονία ζαλάδες, αρθριτικά και γαστρεντερικές διαταραχές.
Υπάρχουνε πάρα πολλές κλινικές στον κόσμο όπου η κύρια θεραπεία είναι ο βελονισμός. Όλο και περσότεροι ιατροί συνιστούν στους ασθενής τους να δοκιμάσουνε τον βελονισμό.
Στης μέρες μας πάρα πολύ επισκέπτονται τον Ιατρό Βελονιστή για την διακοπή καπνίσματος οπού το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 80%.

Ο βελονισμός είναι επίκαιρος και στην παχυσαρκία με άριστα αποτελέσματα.


Το Κέντρο Ιατρικού Βελονισμού που δημιούργησα είναι σε πλήρη αρμονία με την παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, με σεβασμό στον ασθενή και την φύση.
Είναι εφαρμογή όλων αυτών που έζησα στα ταξίδια μου στο Νεπάλ, στην Κίνα, στο Λάος, στην Καμπότζη, στην Ταϊλανδή και όλα αυτά τα οποία μου μάθανε οι διάφοροι Δάσκαλοι.


Σήμερα στα κράτη αυτά ο βελονισμός παραμένει επίκαιρος και συνυπάρχει παράλληλα με την κλασική Ιατρική. Όλο και περισσότερα άτομα απευθύνονται στο Ιατρικό Βελονισμό λόγο της απλότητας, της γρήγορης και άμεσης θεραπείας.

Δρ. Γεώργιος Πεχλιβανούδης

...επιστροφή
Επιστροφή στο περιεχόμενο