Μετάβαση στο περιεχόμενο


Αθλητικοί τραυματισμοί

Ο αθλητικός τραυματισμός καλύπτει μια μεγάλη περιοχή των ιατρικών ανησυχιών, συνήθως σχετική με τους οστεο-μυικούς όρους.


Βασικά, καλύπτει όλους τους οξείς τραυματισμούς και τις χρόνιες ασθένειες λόγω των συγκεκριμένων σωματικών δραστηριοτήτων.

Περιλαμβάνει τα προβλήματα που προκύπτουν από τη φυσική κατάρτιση, τις πολεμικές τέχνες, τον πρωταθλητισμό, τους «πολεμιστές Σαββατοκύριακου», τις υπαίθριες δραστηριότητες και τους ανταγωνισμούς. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες καταπονούν συνήθως ή βλάπτουν τους μυς, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τις αρθρώσεις - οι περιοχές που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Η ιατρική αθλητικών τραυματισμών έχει εξελιχθεί σε μια συγκεκριμένη ιατρική κατηγορία που εστιάζει στη διαχείριση αυτών των τραυματισμών
.

Οι συγκεκριμένες κοινές ιατρικές διαγνώσεις που εμπίπτουν στην ομπρέλα των αθλητικών τραυματισμών περιλαμβάνουν: επικονδηλήτιδα, παγωμένος ώμος, πελματικό fascitis, οξύ olecrano
θυλακωτή, ακρωμιοκλειδικός κοινός χωρισμός, rotator tendonitis μανσετών, οστεοαρθρίτιδα όλων των ενώσεων, των meniscal δακρύων, bicepital tenosynovitis, την οσφυαλγία, μηνίσκους, σύνδρομο Osgood Schlatters, κ.ά.

Οι ακόλουθοι κοινοί όροι εμπίπτουν στα ανωτέρω:


  • tennis elbow

  • pitcher’s shoulder

  • golfer’s elbow

  • low back strain

  • trick knee

  • ankle sprain

  • tendonitis

  • shin splints

  • trigger finger


Βελονισμός & αθλητικός τραυματισμός

Ο βελονισμός έχει ένα πολύ επιτυχές εφαρμογές στους αθλητικούς τραυματισμούς. Πολλές ομάδες επαγγελματικών αθλημάτων έχουν βελονιστές στο προσωπικό για να μειώσουν τους χρόνους αποθεραπείας και να επιλύσουν τις επίμονες ασθένειες. Αλλά η χρήση του βελονισμού για να μεταχειριστεί τους οξείς τραυματισμούς από την έντονη ή επαναλαμβανόμενη σωματική δραστηριότητα άρχισε αιώνες πριν.
Ήταν και είναι ακόμα ένα από τα αρχικά μέσα γρήγορης αποκατάστασης για της πολεμικές τέχνες.

Τις συγκεκριμένες μορφές βελονισμού και οι τεχνικές αναπτύχθηκαν για να σταματήσουν τον πόνο και να αυξήσουν εντυπωσιακά το χρόνο αποκατάστασης. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται σήμερα και η χρήση της έχει επεκταθεί στον ανταγωνιστικό αθλητισμό που οδηγεί σε παρόμοιους τραυματισμούς.

...επιστροφή
Επιστροφή στο περιεχόμενο